Siirry suoraan sisältöön

Aivojumppa tehtäviä

Aivot tarvitsevat pientä rasitusta

Muistin virkistämiseen aivojumppa tehtäviä

Muistin virkistäminen on lukemisen ohella toinen aivan upea harrastus. Aivojumppa tehtäviä on monenlaisia. Yksinkertaisesti siihen käy ristikkokirja tai sudoku kirja, mutta sitten on myös tarjolla kirjoja, joista löytyy jos jonkinlaisia tehtäviä, jolla saa muistia parannettua huomattavasti. Varsinkin vanhemmalla iällä muistin treenaamisesta on todella paljon hyötyä. Ja jos totta puhutaan, niin eivät ne tehtävät katso ikää tai muutakaan. Ne ovat ihan yhtä koukuttavia kuin lukeminenkin. Monipuolisen ravinnon ja muutenkin terveellisten elämäntapojen lisäksi pikku pähkinät lisäävät aivojen terveyttä.

Aivojumppa tehtäviä numeroilla

Pohdimme hetken, että mitä kaikkea hauskaa voimme suositella. Aivojumppa tehtäviä on siis monenlaisia ja yksi todella mielenkiintoinen on sudoku kirja. Tehtäviä löytyy laidasta laitaan helpommista vaikeampiin. Tämä on oikein mainio valinta, jos ei ole vielä kovin kokenut sudokuissa. Tosin niiden juonesta pääsee äkkiä kiinni ja koukuttuu todella helposti. Se kaiketi on sanottava varoituksena. Ne ovat erittäin suosittuja ja ehkä siihen suosioon vaikuttaa se, että kun on löytänyt oikean ratkaisun, kokee onnistumisen tunnetta. Tämä, jos mikä on erinomaista aivojen jumppaamista!

Me, Happy House Turku haluamme ehdottomasti olla mukana tarjoamassa aivojumppaa juuri silloin, kun tarve on kaikkein suurin. Myönnettävä on, että mekin olemme siihen koukussa ja välillä on tarvetta ottaa pientä nopeuskisaakin. Siihen ei tosin kannata haastaa sellaista henkilöä, joka ensimmäistä kertaa elämässään taiteilevat sudokun parissa. Kokeneille se onkin helpompaa, mutta jokainen tämän pelaaja saa kokemusta pikku hiljaa. Sudokuhan on kotoisin Yhdysvalloista, mutta sen jälkeen sitä kehitettiin Japanissa nykyiseen muotoonsa. Länsimaissa siihen innostuttiin todenteolla 2000 -luvulla. Mekin olemme siitä innoissamme ja täytyy todeta, ettei siihen täydellinen matemaattinen nero tarvitse olla selviytyäkseen kunnialla näiden ratkomisesta. Tietenkin matematiikka niissä on vahvasti läsnä. Enemmänkin se vaatii abstraktia ajattelua sekä hivenen loogista päättelyä.

Aivojumppa tehtäviä

Ristikko apuri ristikoiden ratkontaan

Meiltä usein kysytään, onko järkeä ottaa käyttöön ristikko apuri tai ristikkosanasto, kun täyttää ristikoita. Tässä kohtaa on pakko myöntää, että niin me teemme itsekin. Koska kunnianhimoisena ristikonratkojana haluaa aina päästä ristikon loppuun asti eikä kaikkia sanoja voi mitenkään tietää, niin ehdottomasti sieltä voi luntata synonyymejä. Meillä on tapana ratkoa ristikko niin pitkälle kuin mahdollista ja lopuksi etsiä puuttuville sanoille merkitykset apurista. Sitä varten tällaiset apurit on tehty, että siitä on iloa ristikoiden seurassa viihtyville. Ja mikä parasta, tämäkin on loistavaa aivojumppaa ja kehittää myös kielellistä osaamista vähän vanhemmallakin iällä.

Ristikko apuri on mainio keksintö. Ristikon kanssa voi edetä omaan tahtiin kuten kirjaakin lukiessa. Ehdottomasti ne ovat aivojumppa tehtäviä vanhuksille tai pitäisikö sanoa mieluummin ikääntyville. Ristikkoa voi ratkoa sen verran kuin jaksaa ja jatkaa vaikka myöhemmin tai seuraavana päivänä. Tärkeintä on kuitenkin se, että aivojaan kuormittaa säännöllisesti. Se on aivan yhtä tärkeää kuin mikä tahansa liikunta. Aivotkin tarvitsevat haastavaa ja kiinnostavaa sekä sosiaalista tekemistä. Keskittymiskykykin kasvaa, jos kykenee aivojumppaan kovassa hälinässä. Sitähän sanotaan, että neurobic on vähän kuin aerobic, mutta ensiksi mainitulla pyritään aivojen ja aistien käyttöä lisäämään.

Aivojumppa tehtäviä moneen makuun

Sitä ei voi sanoa, minkälaisia aivojumppa tehtäviä kukin meistä voi tehdä ja mistä saa parhaimman hyödyn. Erilaiset sanatehtävät, laskut, muotojen hahmotukset ja sen tyyliset tehtävät ovat sopivia. Entä sitten jonkin soittimen soittaminen? Jos on musikaalinen, niin se stimuloi aivoja hyvin monella tavalla. Aivojumppa tehtäviä vanhuksille antavat usein myös lapsenlapset. Se on samalla sosiaalista ja lapsethan ovat tunnetusti nokkelia ja heidän kanssaan temmeltäessään aivoihin saa viestiä monien eri aistien kautta. Tekeepä aivojumppaa, miten itselle parhaimmin sopii, niin parasta on kuiteinkin, että siitä tulee hyvä mieli. Siihen mekin tahdomme vaikuttaa. Sudoku- ja ristikkokirjat ovat mainio lahja jo senkin takia, että niissä riittää puuhasteltavaa pidemmäksi aikaa. Oletko jo katsonut, millaista tarjontaa meillä on muistin parantamiseksi?