Siirry suoraan sisältöön

Kirjasuosituksia

Mistä löytää parhaat kirjat?

Kuka on paras suosittelija?

Toisinaan sitä tuntee olevansa mukavuuden haluinen ja siksi mielellään tarttuu kirjoihin, jotka ovat tuttuja ja suhteellisen turvallisia, jos sen näin voisi ilmaista. Kirjasuosituksia ei tule ajateltua ja sitten iskee tyytymättömyys, että miksi en lukenut tuota ja tuota, kun oli mahdollisuus. Millaisia kirjasuosituksia naisille voi antaa? Ensinnäkin naisten maku on hyvin henkilökohtainen. Paljon löytyy historiallisten aiheiden lukijoita, mutta todella hyvin kauppansa tekevät tietysti romantiikka ja elämäkerratkin. Ja jotkut meistä himoavat jännitystä enemmän kuin miehet.

Mistä hankkia kirjasuosituksia?

Jos ajattelee kirjasuosituksia pitkällä kokemuksella, niin monet lukupiirit arvostelevat lukemiaan kirjoja. Oletko koskaan osallistunut lukupiiriin? Ne ovat hauskoja tapaamisia, missä kirjasta keskustellaan. Niissä voi myös huomata sen, miten eri tavoin kirja voidaan lukea ja miten sitä lukemaansa voi painottaa. Meistä juuri lukukokemusten vertailu on arvokkaampaa kuin pelkkä yhden suosittelijan lukukokemus. Kirjasuosituksia naisille antavat toki kriitikot, jotka ammattilaisina lukevat ilmestyneitä kirjoja sekä tekevät arvionsa hyvin ammattimaisesti. Se on tietysti hyvä, mutta meillä on myös tapana lukea niitä kirjoja, jotka saavat huonoja arvosteluja.

Valikoima, jota Happy House Turku tarjoaa, on monipuolinen ja sieltä voi suositella monta kirjaa ihan mielenkiinnosta. Mutta aina eivät parhaat suosituksetkaan osu täydellisesti kohdalleen, vaan oma valinta saattaa olla kuitenkin se paras vaihtoehto. Joskus on ihan piristävää siirtyä sellaisen genren eli kirjallisuuden lajin piiriin, mitä ei ole koskaan lukenut. Toinen, mitä kannattaa toisinaan kokeilla, on valita teos aivan tuntemattomalta kirjailijalta. Sieltä saattaa löytyä todellisia helmiä. Toki menestyneet kirjailijat ja heidän teoksensa ovat aina varma valinta. Suosituksia kirjojen lukemiseen tuntuu tippuvan vähän joka oksalta, ja meistä se on todella mukavaa. Kaikkia vinkkejä kannattaa kuunnella ja tutustua vinkattuihin kirjoihin vähän lähemmin. Siksi me täällä haluamme auttaa sinua tekemään oman valintasi helposti ja luontevasti.

Kirjasuosituksia

Romanttiset kirjat rakkauden nälkään

Romanttiset kirjat samoin kuin parhaat jännityskirjat ovat niin koukuttavia, että niiden kanssa sujuu päivä ja välillä jopa yö joutuisasti. On ihan mahdotonta lopettaa lukemista, kun on syvällä juonessa kiinni, aivan kuin olisi yksi henkilö kirjassa. Romantiikan nälkäisille kirjat ovat kuin toinen maailma ja samaa voi sanoa myös jännityskirjojen ystävistä. Molemmissa genreissä juonikäännökset saattavat olla hyvin ovelia ja mutkikkaita sekä lopussa saattaa vielä tulla täysin odottamaton käänne. Sellainen, jota ei kuuna päivänä olisi osannut lukiessaan odottaa. Kirjan loppumisen jälkeen sitä saattaa hetkeksi jäädä miettimään kirjailijan oivallusta tehdä teokseensa mielenkiintoisen lopun.

Voivatko romanttiset kirjat olla kirjasuosituksia miehille? Meillä on sellainen tuntuma, että vaikka miehet ja jännärit yleensä kuuluvat yhteen, niin myös miehet tänä päivänä ottavat käteensä kunnollisen romanttisen teoksen. Ja siitä riittää iloa myös miehen näkövinkkelistä. Useinhan kirja kirjoitetaan jonkun päähenkilön näkövinkkelistä ja sehän voi olla aivan hyvin mies tai nainen. Mitä muuten pidät minä -muotoon kirjoitetuista romaaneista? Meistä ne toimivat juuri rakkaus- tai eroottisissa romaaneissa loistavasti. Siinä pääsee uppoutumaan kirjaan jotenkin paljon syvemmälle ja ymmärtämään päähenkilön ajatuksia helpommin. Romantiikka onkin yksi meidän suosikeistamme ja tietysti moni muukin.

Kirjasuosituksia jännitykseen

Jos miettii, millaisia kirjasuosituksia voi antaa jännitysromaaneita, niin niitäkin löytyy toinen toistaan herkullisempia. Tämä osasto tuo otsalle varmasti kylmän hien sekä kylmiä väreitä. Kun antaa kirjasuosituksia miehille, huomaa hyvin äkkiä, että psykologinen jännitys nousee etualalle. Toinen tosi houkuttava vaihtoehto on rikosromaanit, jossa juoni on äärimmäisen ovela. Lukiessa tekee rikollisesta tai syyllisestä aivan vääriä päätelmiä, mikä sitten kirjan lopussa onkin jokin huikea yllätys. Verta tihkuvat tarinat ovat omiaan nostattamaan hiukset pystyyn ja toisinaan tuntuu, että niillä on paljon huikeampi vaikutus kuin elokuvalla. Kirjan sisälle on niin helppoa loikata mukaan ja antaa tarinan viedä sekä värittää sitä omalla mielikuvitukseltaan. Joko olet päättänyt, minkä kirjan hyllystämme poimit?